Népszerű bejegyzések

2013. július 29.

Étcsokihabos feketeszeder torta

Tegnap kaptam szép adag fekete szedret, bio, vadom termő. Nyámm...
A felét azon nyomban befaltuk, de a többiből valamit mégiscsak sütni kellene. Kapóra jött egy ebéd meghívás, így már megvolt a helye az isteni gyümölcsnek.   Csináltam már ezt a tortát, bár más tésztával, más krémmel és más feltéttel, de attól ez még ugyanolyan :) A tészta most sima egyszerű piskóta lett, a krém csokis, mert úgy gondoltam, az jobban megy a szederhez mint a vaníliás.



Tészta:

3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt

A 3 tojást a 9 dkg cukorral habbá verjük. Ez kb 10 percig fog tartani, amikor már rendesen látszik a mixer "útja", akkor már jó lesz. Óvatosan, több részletben hozzászitáljuk a lisztet. Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük és 10-13 perc alatt készre sütjük.

A krémhez:

3 tábla étcsoki (nálam ebből 1 tejcsoki volt)
400 ml tejszín
2 cs. zselatin
50 ml szederszörp

400 gr szeder
1 cs. instant tortazselé
4 ek. szederszörp

100 ml tejszínt felforralunk és beletördeljük a 3 tábla csokit. Simára keverjük és hűlni hagyjuk. 300 ml hideg tejszínt kemény habbá verünk és lassan hozzáadjuk a kihűlt csokit. Én öntöttem hozzá 50 ml házi szeder szörpöt, de elhagyható.
2 csomag zselatint beáztatjuk 50 ml vízbe, 5 percet állni hagyjuk majd fél percre a mikróba rakjuk, hogy feloldódjon, majd hozzákeverjük a tejszínhez. Alaposan, gyorsan keverjük el.

A tortaformába visszarakjuk a kihűlt tésztát és ráöntjük a tejszínes krémet. A szedret megmossuk és eligazgatjuk a torta tetején majd a tortazselét a leírás alapján elkészítjük de 4 ek. vizet szederszörpre cserélünk. Óvatosan a szederre adagoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük majd bezsebeljük érte az elismerő szavakat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése